Klachten aan de borsten komen veel voor. Lang niet alle aandoeningen of veranderingen aan de borsten zijn slecht nieuws. Hormoonschommelingen, gewichtstoename of -afname en veroudering doen de borsten veranderen, maar kunnen meestal weinig kwaad. Toch is het belangrijk om de borsten goed in de gaten te houden en bij twijfel altijd een arts te raadplegen.

Welke borstklachten zijn er?

Er bestaat een groot aantal klachten aan de borsten. Er kunnen knobbeltjes gevoeld worden, ze kunnen hier en daar ongelijk zijn, de grootte kan verschillen, ze kunnen opgezet aanvoelen of zelfs pijnlijk zijn. Vaak is er niets aan de hand. De borsten veranderen ook naarmate we ouder worden. Daarnaast zijn ze vatbaar voor hormoonschommelingen. Vlak voor of tijdens de menstruatie voelen borsten vaak anders aan. Ook na bijvoorbeeld het starten met een nieuw anticonceptiemiddel, of juist het stoppen hiermee, kunnen er veranderingen optreden.

Wanneer naar de dokter met borstklachten?

Als u zich zorgen maakt over veranderingen aan een of beide borsten en de klachten zijn lastig logisch te verklaren, is het altijd raadzaam om het zekere voor het onzekere te nemen. Bezoek uw huisarts en leg uw klachten duidelijk uit. De huisarts zal u bij elk geval van twijfel doorverwijzen naar een specialist.

Wat doet de specialist aan borstklachten?

De specialisten van Breast Care Center Amsterdam zijn specialist in vrouwenzorg. Zij behandelen alle voorkomende borstklachten. Vrouwen die problemen hebben met hun borsten of zich bijvoorbeeld zorgen maken dat zij mogelijk borstkanker hebben, kunnen bij Breast Care Center Amsterdam terecht voor een heldere diagnose en een deskundige behandeling. Meer weten of direct een afspraak maken? Neem dan vooral contact met ons op.

​​​​​​