Echografie

Na de mammografie kan er eventueel een echografie worden gedaan, hiermee wordt op een andere manier naar de borst gekeken en dit kan soms extra informatie geven. Met behulp van de geluidsgolven (echo) wordt de borst en oksel door de radioloog bekeken. Hierbij zal direct met u worden overlegd wat de bevindingen en verwachtingen zijn. Zo nodig zal het verder beleid samen met u worden bepaald.

De meeste zekerheid wordt behaald met een combinatie van mammografie en echoscopie en dit geldt vooral vanaf 50 jaar.

Verwijzing?
Zowel de mammografie als de echografie van de borsten worden gedaan op verwijzing van de huisarts maar kunnen ook op eigen initiatief door de vrouw worden aangevraagd. In het laatste geval, valt het onderzoek niet onder de verzekerde zorg.

Snel en persoonlijk
Naast de medische zorg zijn de specialisten en medewerkers van het WHC gewend in de vrouwenzorg de patiënt centraal te zien waarbij aandacht en betrokkenheid van grote waarde zijn. Wij nemen ruim de tijd voor elk consult en/of onderzoek.
De betrokken artsen en medewerkers werken nauw samen in één team. Op deze wijze voorkomen wij onduidelijkheid of onnodige wachttijden.  Ons behandelteam bestaat uit een radioloog / echoscopist en een röntgenlaborante.

Samenwerking
In veel gevallen is verder onderzoek niet geïndiceerd. U kan dan na het bezoek aan de radioloog gerustgesteld naar huis.
Indien wel verder onderzoek nodig is zal dit met u worden besproken.

Soms is het nodig een biopsie of punctie te verrichten om een volledig beeld te krijgen van de bevindingen in de borst. Deze punctie wordt verricht door de radioloog op onze locatie.Dit wordt indien nodig direct verricht na het mammografie en echografie onderzoek.

Verdere behandeling vindt plaats in samenwerking met mammacare verpleegkundigen of nurse practitioners mammacare en de mamma-chirurg.  
Een eventuele behandeling plannen wij zo snel als mogelijk, op een dag dat het u uitkomt.

Lees hier meer over echografie.

Voor verdere informatie of het maken van afspraken verwijzen wij u naar onze website.

Kijk op www.breastcarecenter.nl
Onderdeel van het Women’s Healthcare Center

Voor informatie of het maken van afspraken kunt u contact opnemen met ons via 020 6420 229 of vul ons contactformulier in.

​​​​​​