Borstonderzoek in Amsterdam

Borstkanker komt helaas veel voor. Gelukkig wordt de kanker regelmatig al in vroeg stadium ontdekt, waardoor de kans op succesvolle behandeling wordt vergroot. Veel vrouwen geven gehoor aan de oproep voor het bevolkingsonderzoek borstkanker en laten hun borsten eens in de twee jaar controleren. Natuurlijk kan het ook zijn dat u zelf veranderingen opmerkt. Bijvoorbeeld wanneer u een knobbeltje voelt. Neem in dat geval contact op met uw huisarts. Deze arts verwijst u naar een specialist, bijvoorbeeld bij Breast Care Center Amsterdam. Dit is een zelfstandig behandelcentrum gefocust op de zorg rond borsten.

Waarom de borsten onderzoeken?

Het is verstandig om de borsten regelmatig te controleren op knobbeltjes of veranderingen. Bemerkt u iets verdachts? Blijf er dan niet mee rondlopen en bespreek uw twijfel met een specialist.

 

Het is lastig om elk knobbeltje of elk verdacht plekje zelf te voelen en te beoordelen. Daarom is frequent en professioneel borstonderzoek belangrijk. Borstkanker komt immers regelmatig voor. Tijdens een borstonderzoek bij Breast Care Center Amsterdam worden de borsten onderzocht met speciale apparatuur. Hiermee wordt nauwkeurig bekeken of er (een voorstadium van) borstkanker aanwezig is. Om te zorgen dat borstkanker tijdig wordt ontdekt en daarmee de kans op succesvolle behandeling te vergroten is preventief borstonderzoek van groot belang.

 

Veel vrouwen zijn enigszins angstig voor een borstonderzoek. Zij hebben gehoord dat het laten maken van de mammografie bijvoorbeeld pijn doet. De borst wordt tijdens het onderzoek namelijk tussen twee platen gedrukt en omdat de borsten vaak gevoelig zijn kan dit een onprettige ervaring zijn. Het Breast Care Center heeft hier rekening mee gehouden en werkt met zachte platen. De druk op de borsten wordt niet verder opgevoerd dan nodig. Tenslotte komen er zo min mogelijk stralingen vrij tijdens het maken van de mammografie.

Wanneer heb ik kans op borstkanker?

Bostkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Eén op de acht vrouwen krijgt borstkanker. In 5 tot 10 procent van de gevallen speelt erfelijkheid een rol. Als borstkanker in de familie voorkomt is het extra belangrijk om de borsten goed te controleren op veranderingen. Ook regelmatig onderzoek door een specialist is aan te raden.

Borstonderzoek bij Breast Care Center Amsterdam

Breast Care Center Amsterdam heeft een contract met alle zorgverzekeraars. De geleverde zorg wordt dus vergoed. Hiervoor heeft u wel een verwijzing nodig van de huisarts. Onze specialisten streven naar persoonlijke, deskundige zorg in een vriendelijke en kleinschalige omgeving. Wij hechten waarde aan open contact en zijn duidelijk en discreet. Breast Care Center Amsterdam is centraal gelegen en goed bereikbaar, zowel met het OV als met de fiets of auto. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met een van onze specialisten? Neem dan vooral contact met ons op.
​​​​​​