Een onderzoek van de borsten wordt door veel vrouwen als vervelend of onaangenaam ervaren. De borsten worden als het ware samengedrukt om de foto op zijn best te kunnen beoordelen. Het bevolkingsonderzoek voor borstkanker roept alle vrouwen tussen de 50 en 75 jaar iedere twee jaar op om de borsten te onderzoeken.  

Belang borstonderzoek

Het belang om de borsten regelmatig te controleren is groot. Hiermee kunt u diverse veranderingen en verdachte knobbels of andere symptomen tegenkomen. Hoe vaker u controleert, hoe sneller u actie kunt ondernemen als er iets aan de hand blijkt te zijn. Ga hier mee naar een specialist die u verder kunt helpen.

Zelfonderzoek is een, maar het is lastig om elke knobbel of verdachte plek zelf te beoordelen. Daarom is specialistisch onderzoek belangrijk. Specialisten weten waar zij naar moeten kijken en hebben hier speciale apparatuur voor. Hiermee zien zij of er borstkanker aanwezig is en spelen zij hier tijdig op in om ervoor te zorgen dat er een passende en succesvolle behandeling wordt opgesteld. Het Breast Care Center werkt met zachte platen tijdens het borstonderzoek. De druk op de borsten wordt hiermee beperkt. Ook komen er zo min mogelijk stralingen vrij tijdens het maken van de mammografie.

Kans op borstkanker

1 op de 7 vrouwen krijgt de diagnose borstkanker. Daarmee is het de meest voorkomende soort bij vrouwen. Erfelijkheid speelt bij 5 tot 10% van de vrouwen een rol en daarmee hebben vrouwen die borstkanker in de familie hebben een groter risico. Vrouwen die jong hun menstruatie hadden (voor het 12e jaar), geen of weinig zwangerschappen hebben, na hun 35e een kind krijgen, geen of kort borstvoeding geven, overwicht hebben, anticonceptie innemen, hormoonpreparaten gebruiken tegen overgangsklachten en DES-moeder zijn en tussen de 45 en 65 jaar oud zijn, hebben een verhoogde kans op borstkanker. Het is daarom cruciaal om regelmatig de borsten te onderzoeken. Zie hier hoe je dit zelf kunt uitvoeren.

Borstonderzoek Breast Care Center Amsterdam

Als onderdeel van het Woman’s Healthcare Center (WHC) kunt u bij Breast Care Center terecht voor onderzoek op het gebied van diverse borstproblemen. Denk hierbij aan borstaandoeningen, familiair verhoogd risico, erfelijke aanleg, vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek en ook voor een 2nd opinion. In ons behandelcentrum behandelen onze specialisten u met de juiste aandacht en zorg. Wilt u meer weten over het Best Care Center in Amsterdam en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

​​​​​​